Alla känner vi en wine lover: såna som tar bilder av vinetiketter och arkiverar dem med fiffiga appar; som monopoliserar restaurangens sommelier när de äter ute; de blir nervösa när de inte kan få tag på rätt årgång på systemet… och kan köra milvis för att  kunna dricka just den flaskan. 

Wine loverPrivat känner du igen dem eftersom de har mer vin än mat i kylen, liksom ett specifikt kylskåp för att lagra vinerna i rätt temperatur... men ja, kanske har de exakt den perfekta gourmet-tapas som passar utmärkt till just det vinet som ska
öppnas till middagen.

De drömmer ofta om att ha en egen vinblogg och att det kan bli deras inkomstkälla, eftersom de spenderar en förmögenhet för att hålla sig uppdaterade med de sista nyheter och smaka på klassikerna. 

Ja, de kan definitivt vara jobbiga... det säger alla mina kompisar också! ;-)

Naturligtvis har vinälskare en mycket viktig egenskap: de är inte rädda för att fråga, för de har mycket att lära sig och vill gärna göra det.

Nyfiket utforskande

Det är förmågan som vi alla kan lära av: önskan att utforska och utöka vår kunskap för att förstå det vi gillar... Det liknar en pedagogisk inställning där man nyfiket utforskande och icke dömande tar in information om producenter, tillagningsmetoden, druvsorter, för att skapa sin egen kunskapsdatabas. Denna infomationsbas ger grunnlag för ytterlig utforskning och lärande och skapar en konstruktiv kunskapscirkel som - så småningom - gör dig till en expert. 

Och du då? Vad väntar du på? Vill du vara vinälskaren bland dina vänner? 

Börja din väg med oss: prenumerera på Gastrowines nyhetsbrev och börja ditt äventyr steg för steg i vinvärldens hemligheter.

Redo för att testa några godingar?