Announcement! Open a wine restaurant in Alfaz Del Pi, Welcome. Read more!

0

Din Varukorg är tom

Varför är vin till Julklapp en bra idé?

Julen är den tid på året där man mest ger presenter till familj och vänner. vad bättre än en flaska vin för att förmedla tillgivenhet till någon vi bryr oss om? Om du fortfarande inte är övertygad, erbjuder vi på Gastrowine flera goda anledningar till varför ett flaska vin kan vara den perfekta julklappen.

Vin har en naturlig plats på julbordet

1 - Vin har en naturlig plats på julbordet

Det finns inget julmåltid, möte eller middag med som inte åtföljs av ett gott vin, vare sig det är vitt, rosé, rött eller sött, så det är en mycket användbar present vid den här tiden på året.

2 - Vin passar alla slags fickor 

Det finns viner i olika prisklasser, som kan vara billiga, mellanklass eller dyra. Vinets kvalitet mäts dock inte efter priset. Faktum är att även flera av våra mest premierade viner som fått utmärkelser av Robert Parker, Tim Atkin eller vunnit prestigefyllda tävlingar, som Marta Matés Primordium eller de unika vinerna från Abadal har överkomliga priser och bjuder på  utmärkt valuta för pengarna. Du kommer ge ett mycket bra intryck utan att tömma plånboken.

Man behöver inte vara sommelier för att tycka om vin

3 - Vin passar alla slags människor 

Du behöver inte vara en expert eller en sommelier för att kunna njuta av en flaska vin, det räcker med att du tycker om det. Det finns en så stor variation i vilka sinneskänslor vin kan ge, och du kan hitta viner som passar de flesta smaker.  Detta gör vin en present som passar alla typer människor, män och kvinnor, unga som äldre experter och nybörjare.

Vin bär en aura av elegans

4 - Vin bär en aura av elegans 

Vin förknippas med lyx och exklusivitet, även om det inte är ett dyrt vin, så att ge en person en flaska vin innebär att säga till dem att du tycker att hen är elegant och har god smak. Vill du öka wow faktorn ytterligare kan du satsa på ett vin magnumformat(1,5l). 

5 - Att ge en flaska vin i gåva är att bjuda på en upplevelse 

Det är egentligen inte “en flaska vin” du ger i gåva, det är snarare den sinnesresa för munnen som har möjligheten att bli oförglömlig.

6 - Vin är en gåva att dela 

Vin är en present som ska delas med andra

Den viktigaste anledningen som gör vin till en av de bästa julklapparna det är en gåva man måste dela med sig av. Att öppna en flaska och dela en stund i gemenskap med nära och kära är ju kärnan i julstämning, eller hur?

Där ser du, en flaska vin är faktiskt den perfekta julklappen! 

Kom ihåg, gör det personligt!

Oavsett anledningen, kom ihåg att göra presenten unik och personlig med en handskriven lapp som kommer säkert att bli lika viktigt och lika uppskattad som vinet i sig. Hemligheten ligger i detaljerna!


Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras


Även i Inspiration

Graziano Prá - Soave och Valpolicella i sitt esse.
Graziano Prá - Soave och Valpolicella i sitt esse.

Graziano Prá väljer att endast använda inhemskadruvsorter, i en konstant evolution för att lyfta deras unikhet och främja det lokala territorium. Utforska Soave och Valpolicella, vi besöker Graziano Prá. 
Läs mer
För de som älskar - ekologisk - bubbel, Cava Joan Sardá
För de som älskar - ekologisk - bubbel, Cava Joan Sardá

För den som älskar bubbel presenterar vi urvalet från Joan Sardá. Olika ekologiska möjligheter från Cava distriktet i Katalonien. Joan Sardá kommer i tre versioner, Brut Nature Reserva, Brut Reserva och Brut Rosé, vilket gör att du njuta under alla årstider: det fattas bara att hitta rätt sällskap och skapa oförglömliga ögonblick!

Läs mer
Abadal Matís, nyanser av Bages
Abadal Matís, nyanser av Bages

Matís betyder “nyans”, en liten, knappt märkbar detalj som gör något unikt. “Mångfalden i våra vingårdar och det skogsfyllda landskapet fyller detta långa och eleganta vin med balsamiska toner och hint av skogens underväxt”...
Läs mer