Underhavsviner

Bland resterna av ett gammalt skeppsbrott från 1840 upptäckte dykare några vin- och champagneflaskor som, trots sin ålder och den långa tiden under vattnet, hade behållit sina organoleptiska egenskaper oförändrade. 

Denna upptäckt ledde till kreativa och modiga vinföretagare tänkte att havet kanske skulle vara ett bra ställe för vinlagring. 

Havet ger vinerna en viss komplexitet, bredd och en speciell mineralsik bukett. Bland de förhållanden som gör havet till ett bra ställe för vinåldring är den relativt konstanta temperaturen och vattentrycket, frånvaron av ljus och ljud, havets rörelse och salthalt. Allt detta verkar skapa en optimal miljö för åldrandet av vissa typer av viner.

Slik föddes underhavsvinerna.

Crusoe Treasure är en undervattensbodega för lagring av viner på havets botten. Det är den första av detta slag i världen, skapat av äventyrare och vinentusiaster med målet att producera helt unika premiumviner.

Crusoe Treasure har utvecklat vetenskapen om att lagra under havet genom flera års forskning och utveckling av hållbara metoder som även skyddar djur- och plantarterna i detta område i det Kantabriska havet i norra Spanien. Här kan du kolla djurlivet som finns i underhavsbodegan.

Crusoe Tresure viner kommer i enskilda flaskor, även i duet förpackningar, för att kunde jämföra samma vin med undervattensförvaring och endast med traditionell lagring på land.