Announcement! Open a wine restaurant in Alfaz Del Pi, Welcome. Read more!

0

Din Varukorg är tom

 Matís betyder “nyans”, en liten, knappt märkbar detalj som gör något unikt. “Mångfalden i våra vingårdar och det skogsfyllda landskapet fyller detta långa och eleganta vin med balsamiska toner och hint av skogens underväxt”, säger Valentí Roqueta, som äger vingården Abadal i Bagesdistriktet i Katalonien.

Här kan du köpa Matís

Abadal Matís förenar karaktären hos den inhemska druvsorten mandó, en återupptäckt historisk druva med en elegant karaktär och höstaromer, med kraften och strukturen hos de internationella sorterna Cabernet Sauvignon och Merlot, mycket väl etablerade i Bagesdistriktet.

I en enda flaska Matís koncentreras eleganta dofter av höst och undervegetation från mandódruvan, med de balsamiska toner från cabernet sauvignon och merlot, välförankrade i regionen.

Abadal Matís placerar sig bland fräscha moderna viner, tack vara druvsorter som med sin sena mognadstid är anpassningsbara till klimatförändringarna. 

Abadal matis 2017 utmärker sig för sina kraftfulla aromatiska toner av mogna röda frukter (körsbär, björnbär) med en kryddig bakgrund och hint av höstig undervegetation så typiska för mandódruvan i Bages.

I munnen avslöjar den detaljer av johannesbröd, svartpeppar samt friska balsamiska toner som  ger harmoni till helheten. Över tio månader på finkorniga ekfat ger mognad och en avslutning av choklad och tobak till denna karakteristiska coupage (cabernet sauvignon och merlot tillsammans med mandó).

Skörden av de tre sorterna utförs individuellt, för att säkerställa att det optimala mognadsögonblicket för var och en. Även vinifieringen utförs separat för att maximera den slutliga kuperingen.

Resultatet är ett långt och fräscht vin med en mängd spännande nyanser, som namnet antyder, en värdig ambassadör för producentens engagemang att producera viner som återspeglar territoriets identitet, med ögonen riktade åt framtiden, och viljan att  kampen mot klimatförändringarna.

Fakta:

Druvsorter: Mandó, Cabernet Sauvignon och Merlot.

Lagring: 10 månader på ekfat.

Rekommenderad serveringstemperatur: 14-15°C

Passar till: Ris med revben och svamp, ankbröst, pumparavioli med iberisk skinka, svamp och tryffelsås.

 Producent: Abadal är en familjevingård med visionen om att producera viner som uttrycker det unika i dess landskap. Deras vinstockar odlas på terrasser omgivna av skog, och de inhemska druvsorterna Picapoll och Mandó och lerjord med en stark mineraliska närvaro. I sitt engagemang för territoriet som en väg för differentiering och identitet, arbetar Abadal för att stärka Bages vinodlingstradition med innovation och modernitet.

Gå till produkten.


Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras


Även i Inspiration

6 goda anledningar att ge vin i Julklapp
6 goda anledningar att ge vin i Julklapp

Läs mer
Graziano Prá - Soave och Valpolicella i sitt esse.
Graziano Prá - Soave och Valpolicella i sitt esse.

Graziano Prá väljer att endast använda inhemskadruvsorter, i en konstant evolution för att lyfta deras unikhet och främja det lokala territorium. Utforska Soave och Valpolicella, vi besöker Graziano Prá. 
Läs mer
För de som älskar - ekologisk - bubbel, Cava Joan Sardá
För de som älskar - ekologisk - bubbel, Cava Joan Sardá

För den som älskar bubbel presenterar vi urvalet från Joan Sardá. Olika ekologiska möjligheter från Cava distriktet i Katalonien. Joan Sardá kommer i tre versioner, Brut Nature Reserva, Brut Reserva och Brut Rosé, vilket gör att du njuta under alla årstider: det fattas bara att hitta rätt sällskap och skapa oförglömliga ögonblick!

Läs mer