Announcement! Open a wine restaurant in Alfaz Del Pi, Welcome. Read more!

0

Din Varukorg är tom

Ingredienser

Till köttet

50 gr. Nymalen svartpeppar

50 gr. Grovt havssalt

1 msk. Chiliflingor

4 Benfria entrecôtebitar,  350 – 400 gr vardera och ca. 2,5 cm tjocka

2 msk olivolja

Till smöret

5 pekannötter

100 g blåmögelost

60 gr osaltat smör

1 tsk citronsaft


Så går du till

Rosta pekannötterna: förvärm ugnen till 180 grader, lägg pekannötterna på ett bakplåt och värm dem tills de är gyllenbruna (5-10 minuter), var försiktig så att de inte bränner sig. Låt dem svalna och hacka dem med en kniv.

Blanda smöret: lägg smöret, blåmögelost, pekannötter och citronsaft i en liten köksskål och blanda väl. Vänd smeten på bakplåtspapper eller plastfolie, rulla till en cylinder genom att linda in den och pressa väl. Låt smöret stelna i kylskåpet. Smöret håller i en vecka i kylen och flera månader i frysen.

Tänd grillen: tänd grillen, när allt kol har tänts och lågorna är borta och värmen är hög, är du redo att laga mat.

Blanda svartpeppar, salt och chiliflingor i en liten skål och blanda väl. Pensla entrecôten med olja och strö ett tjockt lager kryddblandning på båda sidor av köttet. Pressa kryddorna väl med handen så att den fäster väl vid köttet.

Lägg entrecôten på den varmaste delen av grillen för att markera dem och få en tunn rostad skorpa, låt dem grillas i 4-5 minuter på varje sida om du gillar din entrecote blodig. Vänd dem om en gång undervägs.

Kontrollera köttets stekgrad med fingret – se nedan för tips. Om du fortfarande är osäker på om köttet är färdigt, kan du skära ett lite snitt i den tjockaste delen av köttet för att kontrollera hur det ser ut inuti.

Medan köttet grillas skär ostsmöret i 5 mm tjocka skivor, och när köttet är klart lägger du en smörskiva eller två på varje biff så att det börjar smälta innan servering. 

 


När är köttet redo? Så kollar du om du kan ta köttet av grillen.

Med denna enkla metod kan du hålla koll på köttets insida och du kan servera köttet anpassat till dina gästers preferenser. Kom ihåg att ju mer grillat köttet är desto torrare blir det.

Vinförslag

Bra: Crin Roja Cabernet Sauvignon
Bättre: Lafou El Sender
Bäst: Abadal 3.9


Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras


Även i Välja vin till mat & Recept

Grillad färskpotatis med rosmarin, vitlök och svarta oliver
Grillad färskpotatis med rosmarin, vitlök och svarta oliver

Läs mer
Grillad pumpa med chilipuré
Grillad pumpa med chilipuré

Läs mer
Grillat majs med latinamerikanskt vri.
Grillat majs med latinamerikanskt vri.

Tillagningstips och smarriga tillbehör till den älskade majskolven! Vi har hämtat inspiration till ingredienser och smaker från det latinamerikanska köket för en oväntad, fräsch och livlig fri på familjklassikern.
Läs mer