Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skrubba potatisen precis före kokning. Lägg ner potatis i kastrullen så att de precis täcks av det kokande vattnet. Sjud tills du kan sticka en gaffel genom potatisen, men inte så länge att det inte finns någon motstånd (ca 6-8 minuter). Häll av det varma vattnet och direkt i iskallt vatten för att stanna kokprocessen. Torka av potatisarna och ställ dem i kylskåpet tills de blir kalla.
Elda grillen. När allt kol har tänts och lågorna är borta och värmen är hög, är du redo att lägga på maten.
Ställ de kalla potatisarna i en stor skål. Tillsätt matolja, vitlök, salt och peppar och vänd försiktigt potatisarna så de täcks på alla sidor. Trä potatisarna på ett spett. Har du lite större potatis, kan de halveras ställas på grillen med snittsidan åt samma håll och grillas direkt. Grilla potatisarna over direkt värme tills de har fått färg. Vänd om och grilla i ytterliga 2 minuter.
När potatisarna är klara, drar du försiktigt ut spetten och lägger potatisen tillbaka i den stora skålen. Tillsätt oliver, olivolja, citronsaft, rosmarin och smaka till med salt och peppar. Vänd potatisen försiktigt tills de är jämt täckta och servera genast.
Kommentarer måste godkännas innan de publiceras