Announcement! Open a wine restaurant in Alfaz Del Pi, Welcome. Read more!

0

Din Varukorg är tom

Tillbehör till 4 personer

Ingredienser

  • 20 väl tvättade, små färskpotatisar
  • 3 msk matolja
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 50 g grochackade kärnfria svarta oliver
  • 4 msk extra jungfru olivolja
  • Saften från en citron (ca 4 msk)
  • 2 msk grovhackad rosmarin
  • Grovt havssalt och nykrossad svartpeppar efter smak

Så går du till

Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skrubba potatisen precis före kokning. Lägg ner potatis i kastrullen så att de precis täcks av det kokande vattnet. Sjud tills du kan sticka en gaffel genom potatisen, men inte så länge att det inte finns någon motstånd (ca 6-8 minuter). Häll av det varma vattnet och direkt i iskallt vatten för att stanna kokprocessen. Torka av potatisarna och ställ dem i kylskåpet tills de blir kalla.

Elda grillen. När allt kol har tänts och lågorna är borta och värmen är hög, är du redo att lägga på maten.

Ställ de kalla potatisarna i en stor skål. Tillsätt matolja, vitlök, salt och peppar och vänd försiktigt potatisarna så de täcks på alla sidor. Trä potatisarna på ett spett. Har du lite större potatis, kan de halveras ställas på grillen med snittsidan åt samma håll och grillas direkt. Grilla potatisarna over direkt värme tills de har fått färg. Vänd om och grilla i ytterliga 2 minuter.

När potatisarna är klara, drar du försiktigt ut spetten och lägger potatisen tillbaka i den stora skålen. Tillsätt oliver, olivolja, citronsaft, rosmarin och smaka till med salt och peppar. Vänd potatisen försiktigt tills de är jämt täckta och servera genast.

 


Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras


Även i Välja vin till mat & Recept

Pepprig entrecôte med blåmögelost och pekannötsmör
Pepprig entrecôte med blåmögelost och pekannötsmör

Läs mer
Grillad pumpa med chilipuré
Grillad pumpa med chilipuré

Läs mer
Grillat majs med latinamerikanskt vri.
Grillat majs med latinamerikanskt vri.

Tillagningstips och smarriga tillbehör till den älskade majskolven! Vi har hämtat inspiration till ingredienser och smaker från det latinamerikanska köket för en oväntad, fräsch och livlig fri på familjklassikern.
Läs mer