Vi tycker om den milda smaken av pumpa, men ibland får vi höra att vissa tycker det smakar för sött och tråkigt. Denna rätten är precis för dem. Purén vi penslar pumpaskivorna med under det sista minuten på grillen är stärkt och intensivt med torkat chili och andra kraftfulla smakar. Skicka runt en skål med chilipuré vid servering, för de djärvaste i sällskapet
Serveras som tillbehör till 4-6 personer.
Pumpa
- 4 medelstora pumpor med skal, uppdelade på längden så att du får 8 skivor med en tjocklek på ca 2,5 cm
- 2 msk olivolja
- Grovt havssalt och nymalt peppar
Chilipuré
- 4 msk krossade anchochili eller annan valfri chilisort
- 4 msk grovhackat färsk koriander
- 4 msk olivolja
- 2 msk spiskumminfrön
- Saften från en lime (ca 2 msk)
- 1 msk grovt havssalt
- 1 msk nymalt svart peppar
Elda upp i grillen. När allt kol har tänts, lågorna är borta och värmen är medelhög, är du klar för att grilla.
Blanda alla ingredienserna till chilipuréen i en liten skål och sätt åt sidan.
Gnid in pumpaskivorna med lite olja på båda sidor och strö på rikligt med salt och peppar. Grill pumpaskivorna på direkt värme tills köttet är mjukt igenom och ogenomskinligt (3-4 minuter per sida). Vändem eng gång under tiden. Pensla med chilipuré under den sista minuten av grillningen.
Placera pumpaskivorna på ett serveringsfat och servera dem varma eller i rumstemperatur. Skicka runt skålen med chilipuré för att göra det extra hett för eldslukarna.