Announcement! Open a wine restaurant in Alfaz Del Pi, Welcome. Read more!

0

Din Varukorg är tom

Siddura -

 

Beläget nära den pittoreska medeltida byn Luogosanto, kan Siddùra beskrivas som hjärtat av Gallura, där den ädla vinkulturen är lika gammal som historien om de som har bott här genom århundraden. I detta hörnet av Sardinien förnyas gamla traditioner. Här har det skapats något unikt och extraordinärt som rotar sig i en avlägsen tid.

Vad är Gallura?

Gallura omfattar den nordöstra delen av Sardinien. Gallura-området inkluderar även den berömda Costa Smeralda på östkusten i Arzachena kommun. Kusten kännetecknas av naturliga skulpturer av bisarra former i granitberg, medan områdets inre domineras av ek- och korkeksskogar vars förädling är en av de viktigaste produktiva aktiviteterna i området. Vermentino di Gallura är bland de mest kända och mest uppskattade vinerna på Sardinien.

Den heliga platsen - Luogosanto

Luogosanto är en pittoresk medeltida ort med cirka 2000 invånare i den historiska stadskärnan i Gallura. Den ligger cirka 320 meter över havet, på sluttningerna av Ghjuannibergen, inte långt från Arzachena, Santa Teresa och Palau och anses därför vara hjärtat av Gallura. Om du vågar bestiga berget kommer du att belönas med en hisnande utsikt över Gallura och Siddùras vingårdar.

Siddùras historia

Siddùra skapades ur ett djupt sökande efter kvalitet, perfektion och harmoni. Målet var att producera viner som ger uttryck för det renaste Sardinien. Produkterna anses vara en gåva från naturen. De odlas med kärlek till landet och hängivna händer. Resten av arbetet görs i den varma medelhavssolen. Resultaten av denna filosofi är synliga och blir ännu tydligare i glaset...

Terroiren

Siddùras jordar består av granit, sand och lera. Ett löst och ofta torrt jordmån, perfekt för vinodling. Under dessa förhållanden kan vinstocken, som ju är en  en växt van vid att lida "hunger och törst", prestera som bäst. De goda temperaturintervallen, det luftiga klimatet och den utmärkta belägenheten på solfyllda sluttningar, bevarar och förstärker frukternas organoleptiska egenskaper. Sidduras mål är att producera viner som identifierar sig med terroiren de kommer ifrån.

Klima

De speciella klimatförhållandena i vingårdar i kombination med perfekta jordmån för vinproduktion är hemligheten bakom kvaliteten på Sidduras viner.

Siddura binder vinstockarna med olika metoder: man använder både cordon, guyot och goblet.

Vinkällaren

Källaren, i mitten av gården, befinner sig under markytan för att kunna utnyttja den naturliga isoleringen från jorden ger. Här sker hela produktionskedjan, från vindruva till flaska; man föredrar spontanjäsning och använder olika typer av behållare: från betongtankar till fat.

Se hur vinskörden ser ut på Siddura.