Trots en lång tradition där öl och hemgjorda snaps är en självklarhet på bordet, väljer allt flera väljer vin till julematen.
Hur ska man tänka när man väljer vin till julbordet? Vi har samlat några guldregler och tips som kan hjälpa dig välja:
Till lutfisken rekommenderar vi ett fräscht och torrt vin. Crin Rojas Verdejo, är ett mycket vällyckat val. Till rökigare smakar, till exempel laxen är det kryddigare och mer aromatiska viner som gäller. Sabinilla, Picapoll och Els Amelers är utmärkta alternativ. Ett torrt rosévin kan också göra susen, testa Marta Maté Rosé och låt dig förtrollas!
Både fruktigt rött och fylligare vitt kan lyfta och lyftas av ostans sälta, gräddigheten och även det spetsiga i blåmögelost.
Efterrätten bjuder på olika tankeskolor, å ena sidan klassiska bubblor, båda i vitt och i rosé. Friskheten i sig ger en munter avslutning till måltiden.
Å andra sidan finns de som önskar avsluta middagen med en lugn och angenäm känsla. Är du en av dem så rekommenderar vi att satsa på ett torrt fylligt och vällagrat rött, med lena tanniner och lite krydda.