Vermouth är en typ av sött starkt vin och kommer i rött eller vitt, men oftast rött. I Spanien serveras det rakt och brukar det vara parat med en olivolja eller en skiva apelsin. Passar utmärkt till små salta tapasrätter, som balanserar sötman i drycken.
Framställningsprocessen av vermouth börjar med en bas av ett neutralt vin gjort på druvor, eller icke fermenterad vinmust. Sedan tillsätts alkohol (hur mycket varierar från producent till producent) och en rad torra ingredienser, som örter, rötter och bark (även dessa varierar beroende på producenten). När vinet har kryddats tillsätts sötma i form av rörsocker eller karamelliserat socker, beroende på vilken typ av vermouth man vill tillverka.
Vermouth är en av de största trenderna i Spanien just nu, med specialiserade vermouth barer som dyker upp över stora städer, caféer skapar egen hemgjorda versioner i stora glasburkar och hotell som organiserar vermouthfester, med plockmat och levande musik.
Inga produkt finns i denna samling