Announcement! Open a wine restaurant in Alfaz Del Pi, Welcome. Read more!

0

Din Varukorg är tom

 

I 2010, bland resterna av ett gammalt skeppsbrott från 1840, upptäckte dykare några champagneflaskor. Trots deras ålder och den långa tiden under vattnet, hade de behållit sina organoleptiska egenskaper oförändrade, de var inte bara drickbara, men hade fått en ny aromatisk komplexitet som inte hade känts förr i något vin. 

Underhavsvin-flaska

Denna upptäckt ledde till att kreativa och modiga vinföretagare tänkte att havet kanske skulle vara ett bra ställe för vinlagring. 

Havet kunde garantera en relativt konstant temperatur och bidra med tryck, mörker, rörelse och sälta. Allt detta verkade skapa en optimal miljö för åldrandet av vissa typer viner. 

Man insåg snart att havet gav vinerna komplexitet, bredd och en speciell mineralsik bukett. Slik föddes underhavsvinerna. 

Crusoe Treasure var bland de första som bestämde sig att ta utmaningen och försöka lagra viner under vatten. En bodega drevet av äventyrare och vinentusiaster som siktade att producera helt unika premiumviner. De började snart göra försök med att lagra viner på botten av Plentziabukten i det Kantabriska havet. 

Crusoe Treasure har genom flera års forskning utvecklat vetenskapen att lagra under havet samt att göra det med hållbara metoder som även skyddar djur- och plantarterna i detta område i det Kantabriska havet i norra Spanien. Här kan du kolla djurlivet som finns i underhavsbodegan.

Bli med på resan och upptäck deras skatter.

Fisk - Yusei Nagashima

På botten hittar vi ett mångfald av djur och plantarter, en sagolik värld där vi lätt kan se för oss vaktande koraller och sjöhästar som smyger omkring, eller hur det Kantabriska hav täcker våra flaskor som en omtänksam moder. Under flera månader lämnas flaskorna på 20 meters djup. De blir en del av miljön, och deras äventyr på havets botten lämnar tydliga spår.

Flaskorna paketeras sedan i designlådor, med ritningar av den japanska konstnären Yusei Nagashima som representerar underhavslivet i Plentziabukten. 

Havet kommer till ditt bord och fyller alla känslor, känn havslivet med fingrarna, doften av äventyr och smak unika viner som kommer att glädja och förbrylla även den mest erfarna vinälskaren.

Underhavsviner - sjöstjärna

 

Är du klar för att dyka ner i havet med oss?

 

Kolla urvalet. 


Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras


Även i Inspiration

6 goda anledningar att ge vin i Julklapp
6 goda anledningar att ge vin i Julklapp

Läs mer
Graziano Prá - Soave och Valpolicella i sitt esse.
Graziano Prá - Soave och Valpolicella i sitt esse.

Graziano Prá väljer att endast använda inhemskadruvsorter, i en konstant evolution för att lyfta deras unikhet och främja det lokala territorium. Utforska Soave och Valpolicella, vi besöker Graziano Prá. 
Läs mer
För de som älskar - ekologisk - bubbel, Cava Joan Sardá
För de som älskar - ekologisk - bubbel, Cava Joan Sardá

För den som älskar bubbel presenterar vi urvalet från Joan Sardá. Olika ekologiska möjligheter från Cava distriktet i Katalonien. Joan Sardá kommer i tre versioner, Brut Nature Reserva, Brut Reserva och Brut Rosé, vilket gör att du njuta under alla årstider: det fattas bara att hitta rätt sällskap och skapa oförglömliga ögonblick!

Läs mer