Announcement! Open a wine restaurant in Alfaz Del Pi, Welcome. Read more!

0

Din Varukorg är tom

Bli med på en spännande resa till södra Spanien, detaljerna kring datum är ännu inte fastsatta, men detta är något av det du kommer kunde uppleva under årets första resa: 

Torsdag

Flyg till Alicante

Transfer från flygplats till hotellet.

På kvällen äter vi en enklare ”lär känna varandra-middag” på restaurang.

 

Fredag

Vi besöker bodegas Monovar där vi åter lunch och provar deras unika Fondillón, ett vin som är ett av Alicante distriktets stora stoltheter. Det är ett sött vin som liknar Porto elle Madeira, och som har nämnts både av William Shakespeare och Alexandre Dumas i Greven av Montecristo som väljer just Fondillón framför både Sherry och Portvin. 

På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i Alicante och hinner kanske även med ett bad i medelhavet!

Utflykten avslutas med middag i Alicante.

 

Lördag

På förmiddagen besöker Bodega Balcona i Bullas. Det är en liten producent och en av våra favoriter. Här produceras ekologiska naturviner i ett mycket speciellt mikroklimat. Vi får testa husets urval av viner, och får en införing i hur de produceras, samt vad det är som gör naturviner så annorlunda jämfört med viner som produceras på industriellt sätt. Här äter vi lunch på delikatess restaurangen i Bullas och får även prova andra lokala delikatesser. 

Efter hemfärd till hotellet är resten av kvällen fri, det vill si att ni har möjlighet att på egen hand utforska omgivningarna eller i mindre grupp äta middag i lugn och ro. Givetvis förser vi er med förslag på trevliga ställen.

Söndag

Vi gör en rundtur i Elche som avslutas hos Bodega Faelo.

Här provar vi vin, äter lunch och har det trevligt. Bodega Faelo är känt för sina roliga vinprovningar och vi satsar på en mycket trevlig och lärorik dag. 

I anslutning till lunchen går det också bra att lägga beställningar av vin – som vi ser till att det kommer hem till er bostad i Sverige – från de olika vingårdar vi besökt.

Måndag

Allt roligt har ett slut.

Efter frukost får vi transport till flygplatsen och resan hemåt

Förhoppningsvis nöjda efter par dagar med sol, god mat och gott vin!

 

 

Resan genomförs med minst 12 deltagare och max 20 deltagare,
När gruppens storlek är fastställd är anmälan bindande.

Låter det intressant? Kontakta oss på info@gastrowine.se för mer info!

 

 


Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras


Även i Inspiration

6 goda anledningar att ge vin i Julklapp
6 goda anledningar att ge vin i Julklapp

Läs mer
Graziano Prá - Soave och Valpolicella i sitt esse.
Graziano Prá - Soave och Valpolicella i sitt esse.

Graziano Prá väljer att endast använda inhemskadruvsorter, i en konstant evolution för att lyfta deras unikhet och främja det lokala territorium. Utforska Soave och Valpolicella, vi besöker Graziano Prá. 
Läs mer
För de som älskar - ekologisk - bubbel, Cava Joan Sardá
För de som älskar - ekologisk - bubbel, Cava Joan Sardá

För den som älskar bubbel presenterar vi urvalet från Joan Sardá. Olika ekologiska möjligheter från Cava distriktet i Katalonien. Joan Sardá kommer i tre versioner, Brut Nature Reserva, Brut Reserva och Brut Rosé, vilket gör att du njuta under alla årstider: det fattas bara att hitta rätt sällskap och skapa oförglömliga ögonblick!

Läs mer